PROTAN

Dvorana_Protan.jpg
 

Velik broj građevina sa konstrukcijom ravnog krova susreće se sa sve većim problemom prokišnjavanja. Ta je pojava već toliko uzela maha, da mnogi misle kako ravni krovovi nisu tehnički ispravno odabrani sistem zaštite od atmosferilija. U skladu sa takvim raširenim mišljenjem, mnogi misle kako je kosi krov – najbolji ravni krov. A prava istina glasi: ravni krov je potpuno pravilno odabrani sistem zaštite građevine od atmosferilija, ali ravni krov treba znati izvesti prema pravilima struke, izabrati što kvalitetnije rješenje, sa svim potrebnim atestima i certifikatima, kako proizvoda, tako i tvrtke koja ugrađuje i prodaje hidroizolacijske materijale. Tvrtka Funda posjeduje SVE potrebne ateste za hidroizolacija ravnih krovova i proizvode koje nudimo na tržištu ( Protan je član EOTA – European organization of technical approvals www.eota.eu i svi proizvodi su atestiranu sukladno EU normama, ali posjedujemo i certifikate sa skandinavskih instituta gdje su standardi i metode testiranja građevinskih proizvoda najzahtjevniji ).

Tvrtka Funda na području Hrvatske ugradila je više od 2.000.000,00m2 hidroizolacijskih krovnih membrana Protan. Mnogi od tih krovova ugrađeni su i prije 15 godina i kao takvi dostupni su svima koji ih uz predhodnu najavu žele posjetiti da se uvjere u kvalitetu sustava i samog Norveškog proizvoda.
Na ovoj stranici naći ćete informacije o načinu ugrađivanja ravnih krovova, sustavima, vrstama materijala koje predlažemo i priboru koji se koristi i koji je odobren sa strane Protana ali i Europske organizacije za tehnička odobrenja.


1) Izloženi krov
Izloženi jednoslojni krovni sustavi mogu se ugrađivati sa više različitih tehnologija i načina ugrađivanja, kao što su standardni preklopni sustav, vakumski sustav ugradnje, "secret fix" ili način ugradnje sa skrivenim sidrenjem, ljepljeni sustavi i sustavi sa tvornički već gotovim krojenim modelima.

2) Opterećeni krov
Pod opterećenim krovnim sustavom podrazumijevamo  tehnologije kao što su zeleni krovovi ili zeleni krovni vrtovi ali i balastni krovovi. Balastni krovovi su krovovi koji su opterećeni ili šljunkim ili različitim dekorativnim pločama koje mogu biti betonske i drvene te se ugrađuju na posebno dizajniranim i odabranim podmetačima.

3) Sanacija krovova
Sanacija krovova ovisi o trenutnom stanju krovnog sustava, vrsti podkonstrukcije, oštećenjima uzrokovanim vremenskim utjecajima, oštećenjima uzrokovanim lošom ugradnjom ili materijalima loše kvalitete. Pristup sanacijama se temelji na individualnom pristupu svakom pojedinom objektu zbog specifičnosti, detaljima, oštećenjima, kompatibilnosti materijala, nosivosti krovne konstrukcije, dotrajalosti iste, stupnju oštećenja termoizolacijskih slojeva, starenja i sl. Zbog svih tih detalja potrebno je kontaktirati naš odjel za sanacije.

Kontakt

  •  Funda d.o.o.
  • Adresa:Bana Josipa Jelačića 45
  • Grad10 290, Zaprešić
  • Tel:+385 1 33 40 340
  • E-mail:info@funda.hr
Vrh stranice