GroWall VERTIKALNI ZELENI VRTOVI

Atlantis vertikalni vrtni sustavi

Stvorite bujne i prekrasne vertikalne vrtove, unutar ili izvan objekta sa Atlantis Gro-Wall® modulima, uvedite dio prirode u urbane prostore uz uvećano pročišćenje zraka. Vertikalni vrtovi omogućuju jednostavnost korištenja mješavina supstrata i zadržavanja hranjivih tvari. GroWall modularni sustavi omogućuju kontrolirano navodnjavanje i individualni pristup biljkama stvarajući optimalne uvjete za uspješan rast biljaka na vertikalnom vrtu.
Vertikalni vrt poboljšava mikroklimatske uvjete u prostorima i bitno utječe na smanjenje potrošnje energije. 
Mješavine supstrata mogu se prilagoditi specifičnim zahtjevima zelenih vrtova i geografskim lokacijama na kojima se nalazi. Za manje projekte, uglavnom su najčešće uobičajene mješavine supstrata. Za vrijeme sadnje, okrugla ili kugličasta gnojiva su preporučljiva. Može se koristiti Perlit (lagani vulkanski kamen), koji je anorganski i neće se raspasti kroz duže vrijeme. Perlit je odlična komponenta sistema koja izvrsno zadržava vlagu.

Vertikalni vrt je do sada bio investicija koju su si rijetki mogli priuštiti. Zbog visoke cijene, manjka profesionalaca koji izvode takve sustave i nemogućnosti dobave na našem tržištu malo je projekata sa vertikalnim vrtovima. 

GroWall je prvi sustav vertikalnog vrta koji je moguće jednostavno ugraditi u bilo koji dio doma, reprezentativnog dijela polovnog ureda ili dijela trgovačkog centra. Mogućnost kupnje paketa sa svim potrebnim priborom za montažu sami ste u mogućnosti složiti svoj vlastiti vertikalni zid. Sastavljanje i montaža su jednostavni i slažu se poput lego kockica. Potrebno je izabrati kvalitetan supstrat, biljke koje želite na svom vrtu i uz redovito održavanje i kvalitetnu rasvjetu možete stvoriti zelenu oazu u svom domu.
Postoji mogućnost ugradnje jednostavnog sustava navodnjavanja.


IMG_1899-(1).jpg


Modularni

Atlantis Gro-Wall®  vertikalni sustav je modularan sa individualnim pristupom biljkama i može se neograničeno širiti i vertikalno i horizontalno. Gro-Wall® moduli dostupni su i jednostavni za održavanje, samim time omogućuju veliku kreativnost u projektiranju i dizajnu. Također, moduli su dizajnirani tako se kroz module može ugraditi i sustav za navodnjavanje sa programatorom ili se može direktno spojiti na vodnu instalaciju.

IMG_1923.jpg

Jednostavna ugradnja 

Gro-Wall® moduli se jednostavno ugrađuju i brzo se fiksiraju na betonske, drvene, metalne i ostale konstrukcije.

Najnovija ugradnja je u Zagrebačkom Zološkom vrtu. Dobavu i ugradnju odradilo je poduzeće Pavetić d.o.o. iz Varaždina. Vertikalni zid u zološkom vrtu visok je 8m i širok 4m. Sustav je GroWall 4 sa posudama za sadnju.Sustav navodnjavanja je integriran i potpuno je automatiziran.:

IMG_3904.jpg

IMG_3906-(1).jpg

Još jedan prekrasan vrt u Studio Babaloo u Rijeci. Vrt je uredila i izvela tvrtka Floramy iz Rijeke.

IMAG1764-(1).jpg

IMAG1768.jpg


GroWall-Lexus.jpg GroWall-Lexus2.jpg
GroWall-Lexus1.jpg GroWall-Lexus3.jpg


 
vertikalni_zid3.jpg

vertikalni_zid7-(1).jpg

vertikalni_zid4.jpg

vertikalni_zid1-(1).jpg

vertikalni_zid9a.jpg

vertikalni_zid9.jpg

vertikalni_zid8.jpgvertikalni_zid9c.jpg

4-high-ext2a.jpg

IMG_3906.jpg

Kontakt

  •  Funda d.o.o.
  • Adresa:Bana Josipa Jelačića 45
  • Grad10 290, Zaprešić
  • Tel:+385 1 33 40 340
  • E-mail:info@funda.hr
Vrh stranice